Winkelmandje 0

Eerste boekoverhandiging 'Derby'

#Derby Anne Schlaepfer Fanflicks Interview Schrijvers

Het boek was al iets langer uit, maar wegens examens en afstudeeropdrachten van schrijfster Anne Schlaepfer duurde het iets langer voordat ze het 'eerste' exemplaar in ontvangst mocht nemen! Ze had haar vader en vriend Tom meegebracht voor dit mooie moment, die ook erg blij waren met hun exemplaren.

Naast de fotoshoot, waarvan je hierboven een aantal exemplaren ziet, hebben we ook kort even wat bijgekletst met Anne over haar eerste indrukken.

Wat is je eerste reactie op het boek?
A: "Ik vind het echt super gaaf om een verhaal dat ik eigenlijk zonder bijbedoelingen heb geschreven, zonder idee om het echt uit te geven, nu in boekvorm voor me ligt. Da's echt super cool!"

Wat vind je van de omslag?
A: "Echt heel erg leuk! Juist als iemand anders de tekening maakt, is het afwachten wat je binnen krijgt - maar het is echt heel gaaf hoe het is geworden."

Waarom moeten mensen dit boek lezen?
A: "Omdat het een niet zo standaard fanfictie is, en - ja, waarom eigenlijk? Haha! Het is gewoon een fanfictie die niet zo afgezaagd is qua onderwerp; en ook voor niet-voetballiefhebbers is het gewoon een heel leuk verhaal, over een meisje die iedereen wel zou willen zijn, denk ik."

Welk karakter zou jij zelf willen zijn?
A: "Mila!" <lacht>

Is ze een beetje op jezelf geïnspireerd, denk je?
A: "Een klein beetje wel, vooral qua karakter denk ik. Vrij nuchter, en af en toe kan ze heel droog uit de hoek komen. En verder ook dat ze er wel sterk uit ziet, terwijl ze dat van binnen niet altijd is. Ik denk dat dit wel op mij lijkt."

Waarom heb je Viktor Fischer gekozen om over te schrijven?
A: "Omdat ik hem sowieso de knapste voetballer vind, haha! En ik vind hem qua karakter ook gewoon heel inspirerend. Ik liep al heel lang rond met dit verhaal in mijn hoofd, maar eigenlijk nog zonder dat het een fanfictie zou worden - dat is pas begonnen toen ik mijn hoofdkarakter Viktor noemde; puur omdat ik zijn karakter zo inspirerend vond. Langzaam is het toen in Viktor Fischer veranderd."

Wat vind je vooral zo inspirerend aan zijn karakter?
A: "Gewoon de passie die je bij hem ziet, hij kan in het veld bijvoorbeeld super boos worden als hij een bal niet goed krijgt aangespeeld. Of als hij ineens met een snelle actie komt, en dan heel erg boos op zichzelf kan worden als het niet lukt. En hij is altijd heel grappig en lollig in interviews!"

Lijkt je vriend een beetje op Viktor?
A: "Hij is wel blond! Haha! In sommige dingen wel, denk ik - maar dat is dan meer gebaseerd op hoe ik Viktor zie, het is nog maar de vraag of dat wel altijd klopt."

En waarom voetbal? Het is toch niet een heel gebruikelijk onderwerp voor meisjes?
A: "Ik ben zelf, vanaf dat ik klein was, altijd al met voetbal bezig geweest. Vroeger, toen ik klein was, speelde ik altijd met de jongens mee - en merkte toen al dat ik daar het enige meisje was. Ik kreeg dan ook nooit de bal gepassed, die moest ik echt zelf maar van ze afpakken. Daarnaast vind ik het toch wel leuk om dat mannenwereldje te doorbreken."

Waarom Brabant als setting?
A: "Daar kom ik zelf natuurlijk vandaan, en ik zag al voor me hoe het echt zo'n plattelandssfeertje heeft - ook bij de voetbalclub waar Viktor Fischer dan begint, en Luca, de broer van Mila. Vooral omdat het wel een beetje zo'n 'ons kent ons' clubje is; en dat uit zo'n omgeving, zo'n klein dorpje, dan toch twee bekende voetballers komen."

En nu is Viktor weg bij Ajax - hoe nu verder?
A: "In mijn tweede deel gaat hij natuurlijk ook weg - of geef ik dan teveel weg als spoiler? Haha! We zullen in ieder geval zien hoe het de fictieve Viktor vergaat in de andere delen van de Derby reeks; en het is jammer dat de echte versie weg is bij Ajax, maar het was wel een beetje te verwachten, natuurlijk. En het is ook goed voor zijn carrière." 

Wat gaan we nog van jou horen?
A: "Sowieso deel twee, en deel drie zelfs! Ik heb verder ook nog heel veel andere verhalen, waaronder een aantal nieuwe waar ik mee bezig ben - dus dat komt sowieso wel goed!"

Wil je nog iets meegeven aan je lezers en trouwe volgers?
A: "Ik hoop natuurlijk dat mijn Wattpad lezers het leuk vinden hoe het verhaal toch nog veranderd is, vooral de proloog is een stuk uitgebreid. ik ben heel benieuwd wat ze daar van vinden - en ik hoop dat ze nog steeds Viktor en Mila net zo leuk vinden als in het Wattpad verhaal, en dat ze met net zoveel plezier het boek gaan lezen als dat ze het met het Wattpad verhaal hebben gedaan!"

Nog een laatste boodschap?
A: "Koop het boek! Haha!" (red: Dit kun je direct doen via deze pagina!)Ouder bericht Nieuwer bericht


  • Arjay op

    A rolling stone is worth two in the bush, thanks to this arcielt.


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.