Winkelmandje 0

Einde samenwerking Centraal Boekhuis

Algemeen Fanflicks Retail

Eerder dit jaar heeft het Centraal Boekhuis, het centrale distributiebureau voor Nederlandse en Belgische boekhandels, opnieuw hun tarieven verhoogd en een aantal extra kostenposten naar ons doorberekend. Hierdoor werden we gedwongen om na te denken over een hogere prijs. Hiermee zouden de topprijzen van onze boeken boven de 20 euro uitkomen, wat voor ons niet acceptabel was.
Zeker omdat onze boeken niet ’20-euro-worthy’ zijn, en ook nooit daarvoor bedoeld waren. Een projectie van het verloop van onze verkopen met deze hogere prijzen bracht ons op erg lage verkopen - doordat veel van onze doelgroep zich de boeken niet meer konden veroorloven.
Na lange onderhandelingen zijn we er niet uitgekomen – het Centraal Boekhuis hield vast aan de hogere tarieven, die voor ons, als kleine uitgeverij, gewoonweg niet haalbaar zijn. Daarom hebben we besloten om met ingang van deze week de samenwerking met het Centraal Boekhuis als Fanflicks-distributeur definitief te beëindigen. 
Dit betekent concreet dat we vanaf dit moment niet meer te bestellen zijn in (online) boekhandels in de Benelux. De boeken kunnen enkel nog aangeschaft worden in onze webwinkel, via www.welovefanfiction.nl. Reeds bestelde titels bij boekhandels zullen nog wel uitgeleverd worden, dus als je voor deze week een bestelling geplaatst hebt, zul je die nog ontvangen volgens de afspraken zoals je die met de boekhandel in kwestie gemaakt hebt.
Een andere grote verandering is de prijs. Ons streven is altijd geweest om de prijzen van onze boeken zo laag mogelijk te houden. Daarom hebben we besloten om, na onze opzegging bij het Centraal Boekhuis en de daarmee vergezeld gaande kostenverlaging, de prijs omlaag te brengen naar €7,50 per boek.
Elke titel in onze catalogus zal daarmee even duur worden. Het is in overleg mogelijk om grotere partijen tegen korting te leveren aan boekhandels en overige derde partijen - daarvoor kun je contact opnemen met sales@fanflicks.nl. Ook voor overige vragen over deze prijsverlaging en verandering in de distributie kun je een mailtje sturen naar dit adres.


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.