Winkelmandje 0

Fragment 2: 'Onzichtbaar op z'n Iers' (p.7)

#Recept Fanflicks Fragment Hannah Goldschild

Het tweede leesfragment is afkomstig uit Mira Noir's debuut Onzichtbaar op z'n Iers, die onlangs in een compleet vernieuwde uitgave verschenen is! Dit stukje, nog aan het begin van het boek, laat zien hoe ontzettend Sarah en Niall in de war zijn als Niall zich ineens in haar slaapkamer blijkt te bevinden...

-----

Goed, je moet één ding over me weten: ik ben geen stalker fan, echt niet. Ik ben niet het type dat gaat gillen of huilen mocht ik One Direction ooit in het echt zien; en ik stuur ze ook niet elke dag fanmail. Nee, dat zou ik nooit doen. Maar ik vind ze wel leuk. Misschien ben ik dan geen diehard fan, ik kan niet ontkennen dat ze leuk zijn. En mijn wens van gisteren was gewoon een moment van verstandsverbijstering geweest. Ik wilde gewoon een keer weten hoe het voelde om met een wereldberoemd iemand te praten. Maar in plaats daarvan ben ik óf in een hele rare droom beland; óf er is iets goed mis gegaan.

Mijn moeder komt gelukkig niet mijn kamer ingestormd door de herrie die ik heb gemaakt door gillend uit mijn bed te vallen - en opnieuw kijk ik naar Niall. Zijn glimlach lijkt iets geforceerder. ‘Alles goed met je?’ vraagt hij. Nu verdwijnt de glimlach helemaal van zijn gezicht. ‘Want toevallig denk ik dat als er iemand hier droomt, ik dat ben. Jij bent gewoon een raar verzinsel van mijn hersenen. Net droomde ik over eten, nu over jou... wie je ook mag zijn.’

‘Wacht even. Wacht eens heel even.’ Ik hou mijn handen gebiedend omhoog en haal diep adem. ‘Als jij denkt dat jij droomt; en ik denk dat ik droom – wat betekent dat dan?’
‘Wat, hoe bedoel je?’ zegt hij verward. ‘Hoe kan jij nu weer denken dat je droomt?’

‘Ik vraag me precies hetzelfde over jou af,’ sis ik ten einde raad. Dan schiet me iets te binnen. ‘Trouwens, als dit jouw droom is, hoe komt het dan dat je in mijn kamer bent en in mijn bed ligt – en dat mijn broertje je niet kon zien?’

Het bloed trekt weg uit zijn gezicht. ‘W-wat?’
Ik adem diep in. ‘Ik bedoel dat... je misschien, wie weet, op magische wijze, en God mag weten waarom, weg gepoeft bent uit je eigen leven – en bij mij terecht gekomen bent. Want het is toch gek dat jij denkt dat je droomt in mijn droom?'Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.