Winkelmandje 0

Fragment 12: 'In De Nacht' (p. 107)

#InDeNacht Celine Timmerman Fanflicks Fragment Solange Litjes

In de samenwerking tussen Solange Litjes en Celine Timmerman, In De Nacht, volgen we Kaj en Dioni uit B-Brave terwijl ze samen met twee meiden 's nachts opgesloten zijn in Disneyland Parijs. Iets wat waarschijnlijk voor veel mensen op hun bucket list staat, maar in de praktijk een stuk spannender dan dat je zou denken...

In dit stuk is een van de meiden, Merle, alleen met Kaj. Na een achtervolging door bewakers zijn ze hun vrienden kwijtgeraakt. Het wordt al snel duidelijk dat Merle niet zo goed tegen de spanning bestand is.

-----

"‘Maar… wat nu als ze dat een keer niet waren? Wat als ze gesnapt zijn door de bewakers? Wat als ze meegenomen zijn? Wat als ze daar verklappen dat wij ook nog in het park rondlopen? Dat de bewakers op dit moment op zoek zijn naar ons? Wat als wij nu ook gepakt worden? Wat als –‘ Kaj laat me niet uitpraten en sust me direct door zijn hand over mijn mond heen te leggen. Niet weer bijten, Merle. 

‘Merle, ik weet zeker dat ze van de boot afgegaan zijn en niet gesnapt zijn. Als dat zo was geweest, hadden we dat echt wel gehoord. Misschien zijn ze wel naar de toiletten gegaan, omdat ze ook moesten plassen,’ zegt Kaj dan. 

‘Oh ja, jij moest plassen,’ herinner ik me dan ineens iets wat hij eerder tegen me gezegd had. Hij lacht zachtjes. ‘Waarom lach je nu weer?’ roep ik gefrustreerd uit, hem niet begrijpend. 

‘Omdat je eerst helemaal in paniek bent dat Indy en Dioni in de problemen kunnen zitten, en ik hoef mijn riedeltje maar met een kleine zin af te sluiten en jij reageert alleen daar op.’ 

Ik haal mijn schouders op en kijk hem dan weer aan. ‘Misschien moeten wij dan ook maar naar de wc gaan, voordat jij straks in je broek plast, het op de grond lekt, de bewakers het morgen vinden, jouw urine opnemen en naar het lab sturen, en er zo achter komen dat jij hier op dit moment gelopen hebt, om iets na half drie s’ nachts.’ Kaj kijkt me verward aan. 

‘Wat voor een kletskoek is dat nu weer?’ lacht hij. 

‘Wat? Ik heb gelezen dat je via urine je DNA kan bepalen. Ik heb wel geleerd voor mijn biologietoetsen,’ mompel ik. 

Kaj schudt enkel zijn hoofd en legt zijn beide handen op mijn schouders. Er komt een klein wolkje uit zijn mond als hij zucht. ‘Draai je om en loop maar gauw naar de toiletten, voor je gebrabbel nog uitkomt uit.’"Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.