Winkelmandje 0

Fragment 4: 'In De Nacht' (p. 119)

#InDeNacht Celine Timmerman Fanflicks Fragment Solange Litjes

In In De Nacht van Solange Litjes en Celine Timmerman vertelt het verhaal van vier jongeren die per ongeluk na sluitingstijd opgesloten zijn in Disneyland Parijs. In plaats van hulp te zoeken, kiezen ze een andere manier om hun tijd te besteden: door het ontdekken van het nachtelijke park! In dit fragment stelt één van hen wederom een wild idee voor...

Benieuwd? Je kunt hier meer informatie vinden over dit boek!

-----

‘Huh? Jongens?’ Verward kijk ik op als ik voor het eerst in minstens een kwartier weer de stem van Dioni hoor. ‘Volgens mij staat daar een deur open,’ mompelt hij onwillig.
‘Dat kan niet, joh,’ lacht Kaj schamper terwijl hij zijn vriend op zijn schouder slaat.

‘Nee, echt!’ Dioni haalt zijn telefoon uit zijn zak en zet de zaklamp aan. Ik zie voor ons een grijze, metalen deur verschijnen. Onbewust kijk ik om me heen. Ik denk dat we nu in het gedeelte zijn met alle achtbanen en de wat stoerdere attracties.

‘Doe dat ding weg, gek! Zo meteen ziet iemand ons nog!’ roept Indy nu ook bozig uit.
‘Ach, stel je niet zo aan,’ snauwt Dioni haar toe. Kaj laat de schouder van zijn vriend los en ik kijk hem vragend aan. Hij haalt zijn schouders op en zijn mondhoeken trekken automatisch omlaag, als teken dat hij het ook niet weet.

‘Zullen we kijken?’ vraagt Dioni dan. Mijn blik glijdt weer naar de ijzeren deur, die zich recht voor onze neuzen bevindt. Links en rechts van ons is een looppad, en we staan recht voor een grote koepel. Het lijkt wel wat op een circustent. Wat zich hieronder verschuilt, kan ik nog niet inschatten.

Naast me hoor ik hoe Indy hard ‘nee’ fluistert, terwijl Kaj in dezelfde tijd ‘ja’ roept. Fijn.
Meteen zie ik drie hoofden mijn kant op draaien. ‘Merle, jij mag stemmen.’

Ik voel mijn ogen groter worden. Geschrokken kijk ik naar de vragende gezichten voor me aan. ‘Ik ga niet kiezen!’ piep ik een tel later.Ouder bericht Nieuwer bericht


  • brechje op

    GEWELDIG. meer kan ik niet zeggen


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.