Winkelmandje 0

Fragment 8: 'Onzichtbaar op z'n Iers' (p. 79)

#OOZI Fanflicks Fragment Mira Noir

Onzichtbaar op z'n Iers was de allereerste titel die wij als Fanflicks uitgaven, en daardoor extra bijzonder. Dit verhaal, geschreven voor Mira Noir, bevat allemaal fantasy- en bovennatuurlijke elementen. Als Sarah Hart een wens doet op de eerste dag dat het sneeuwt, verwacht ze niet dat deze uitkomt. Des te groter is dan ook de schok als Niall Horan plotseling in haar leven verschijnt. Het probleem? Hij is onzichtbaar - en wordt vermist in de 'echte wereld'. 

In deze scène hebben Niall en Sarah net de gevaren ontdekt van het onzichtbaar-zijn van Niall, en proberen ze een oplossing hiervoor te vinden; al maakt Niall zich vooral druk om hele andere dingen...

-----

"‘Waar denk je aan?’ vraagt Niall. ‘Je staart naar me.’

‘Niks.’ 

Snel sta ik op van mijn bureaustoel en ga op de rand van mijn bed zitten. Ik buig me langs hem heen en pak mijn mobiel, die ik niet veel eerder achteloos naast mijn kussen had gegooid. Niall schuift iets naar achteren, zodat ik beter kan zitten. Ik stuur een WhatsApp-bericht naar Amber, met de vraag of ze weet waar Alex woont en of ik zijn nummer mag hebben. Niall slaat zijn armen om mijn middel en trekt me plotseling naar achteren, waardoor ik geschrokken opzij val. 

‘Je bent saai,’ klaagt hij. ‘Praat tegen me. Ik heb niks gedaan. Ik ben daarnet zelfs uit verveling naar beneden gegaan om te kijken hoeveel glazen water ik naar binnen kan werken zonder er genoeg van te krijgen. Je was namelijk zo druk bezig op je laptop.’

Ik was op internet op zoek geweest naar informatie over ‘mistige wezens die mensen leegzuigen.’ En, verassend genoeg, zonder succes. ‘Wat?’ Ik draai me om in zijn vreemde omhelzing. ‘Mijn ouders zijn beneden! Hebben ze je niet gehoord?’

‘Nee, nee, geen zorgen,’ wuift Niall mijn bezwaren weg. Hij rolt weer op zijn rug, maar laat één arm om mijn middel liggen. ‘Ik ben heel stil geweest.’ Dat betwijfel ik. ‘Ik ben trouwens ergens achter gekomen,’ gaat hij vlug verder als hij mijn gezicht ziet.

‘En dat is?’

‘Ik… lek.’ 

Er valt een stilte. 

‘Je lekt,’ herhaal ik."Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.