Winkelmandje 0

Fragment 9: 'De Kleuren van de Zon' (p.157)

#DKVDZ Fanflicks Fragment Hannah Goldschild

In De Kleuren van de Zon van Hannah Goldschild volgen we het karakter Margaret, die samen met haar twee beste vriendinnen op een roadtrip door hun thuisland Australië gaat. Als ze halverwege een bijna-dood ervaring hebben, na een ongeluk op de snelweg, gooit dit flink wat roet in hun vakantieplannen:in de vorm van de jongens van boyband One Direction.

Deze scène bevat een behoorlijk dronken Zayn, die Margaret en Niall - tussen wie er overduidelijk chemie is - terug naar het hotel moeten brengen. Dat blijkt alleen zeker niet zo makkelijk als gedacht...

-----

"‘Moet je dat vliegtuig zien!’ riep Zayn met dubbele tong. ‘Wauw, Niall, ik heb er nog nooit eentje van zo dichtbij gezien.’ 

Hij wees enthousiast naar de met sterren bezaaide hemel en zwaaide vrolijk naar een vliegtuig dat daar voorbij vloog. Ik wisselde een veelbetekenende blik met Niall. 

Ik was al de hele weg bezig om mijn lachen nog ietwat in te houden – het was tenslotte best ernstig dat hij zich zo gedroeg als popidool-met-voorbeeldfunctie –, maar dat werd met de seconde moeilijker. 

‘Tuurlijk heb je wel eens een vliegtuig gezien,’ grinnikte de blonde jongen naast me, die overduidelijk niet echt onder de indruk was van Zayns dronken acties, ‘hoe ben je anders naar Australië gekomen?’ 

‘Gezwommen!’ glunderde Zayn, iets van trots in zijn stem. 

‘Gezwommen,’ herhaalde ik sceptisch, en hij knikte heftig. 

‘Ja – maar dat was nog best moeilijk. Voor de kust van Afrika moest ik eerst met een witte haai worstelen.’ 

Ik giechelde en Niall keek me hoofdschuddend aan. Na Zayns val in de bosjes hadden we besloten om hem aan beide kanten te ondersteunen, terwijl we schuifelend onze weg richting het hotel vervolgden. Zayn maakte ondertussen vooral heel veel sputterende geluidjes, struikelde over zijn eigen voeten, en op zijn helderste momenten kwam hij met opmerkingen als deze. Om een lang verhaal kort te maken: we schoten voor geen meter op. 

‘Is dit de reden dat je niet drinkt?’ vroeg Niall lacherig – en ik schudde langzaam mijn hoofd. Mona’s sandaaltjes knelden mijn voeten af en mijn hakken begonnen pijn te doen van het lopen. Ik wilde snel terug naar het hotel en een dronken Zayn in z’n bed helpen, dit was duidelijk niet het moment om dit onderwerp aan te snijden.

Toch kon Niall het niet laten: ‘Dus, waarom dan niet?’ 

Hij keek me vragend aan en hees Zayns arm nog iets beter over zijn schouder. Ik staarde zwijgend naar de ellendige sandaaltjes. 

‘Niall…’ begon ik aarzelend, maar de jongen naast me glimlachte alleen, bemoedigend, alsof hij iets leuks verwachtte. Alsof ik me ooit op een feestje lam gezopen had en naakt op de tafel was gaan dansen, en me de dag daarna zo rot had geschaamd dat ik nu niet meer wilde drinken. 

Eigenlijk wisten we maar heel weinig van elkaar."Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.