Winkelmandje 0

Interview over 'Vergeet-Me-Niet'

#Vergeet-Me-Niet Fanflicks Interview Laurianne Aerts Schrijvers

Eind vorige week mochten we het allereerste exemplaar van Vergeet-Me-Niet uitreiken aan de trotste schrijfster Laurianne Aerts, in het pittoreske Roosendaal! Onderweg naar de afspraak, kwamen we ook nog een bloemenstand tegen... Zeker gezien de inhoud van het boek, kon Laurianne zich daar absoluut niet inhouden!

Daarna hebben we haar geïnterviewd over het boek. Hieronder volgt het gesprekje dat we hierover hadden!

Wat vind je van het eindresultaat?
Het is echt helemaal geworden zoals ik het voor me zag! Een hele cover vol bloemen, Scarlett en Michael in het midden en natuurlijk ook Flower!

Is het dan ook geworden wat je van tevoren gehoopt of verwacht had?
Dat is het zeker! Ik denk dat het zelfs nog beter is geworden.

Eerst over de buitenkant! Wat was het thema van de kaft, wat was het idee erachter?
De kaft begon eigenlijk met een kleine opzet die ik zelf in elkaar had gezet. Scarlett en Michael, omringd door bloemen met Flower erbij. Maar dit idee is mede dankzij Gerard (Creatief Directeur Fanflicks, red.) gegroeid. Algauw vond de cover plaats in The Royal Botanic Gardens in Sydney, waar ook een deel van het verhaal zich afspeelt.

Dan, over de inhoud van het boek. Is er veel aan het verhaal veranderd, terwijl je er mee bezig was?
De verhaallijn zelf is niet heel erg veranderd, omdat ik daar al erg blij mee was. Wel zijn alle karakters enorm gegroeid en beter uitgewerkt. Zo komt de ‘model’ kant van Scarlett nu veel meer naar voor dan eerst, en zelfs voor Flower is er een mini-achtergrondverhaal bij gekomen! 

Kun je in het kort vertellen waar je verhaal over gaat?
‘Vergeet-me-niet’ vertelt het verhaal van Scarlett Rose Leithold, een 17-jarig meisje dat al haar hele leven van de ene kant van de wereldbol naar de andere verhuist. Tot ze weer in haar ‘thuishaven’ Sydney belandt, en de aandacht weet te trekken van Michael Clifford - het begin van een heel nieuw avontuur! En eentje die Scarlett zeker niet had verwacht…

Je werkt in het verhaal met een bloementhema: zo heb je geen hoofdstuknummers maar bloemennamen. Hoe ben je op dat idee gekomen?
Het idee is begonnen met het luisteren van ‘Flower’, een liedje van Cody Simpson. De lyrics van het liedje gaven me meteen inspiratie, en toen bedacht ik me dat elke bloem ook een betekenis heeft. Ik was meteen gaan googlen en had al vrij snel een ruwe verhaallijn op papier. Vandaar is het idee gegroeid!

In het verhaal woont je hoofdkarakter in Australië. Waarom heb je daarvoor gekozen?
Australië is nog steeds het geboorteland van de jongens van 5 Seconds of Summer. Het leek me leuk om de jongens in hun eigen ‘setting’ te zetten. Ook vind ik Australië een erg leuk land. Het klikte ook erg mooi, samen met de hele verhaallijn!

Ben je zelf ook wel eens in Australië geweest, dat je het zo goed weet te omschrijven?
Jammer genoeg niet, haha! Ik heb vooral erg veel research gedaan via Google. 

Hoe ben je eigenlijk op het idee van het verhaal gekomen, in een highschool-setting?
Ook dit kwam weer heel natuurlijk naar voren. Een ‘High School’ is de perfecte plaats voor een verhaal, omdat er vrijwel altijd iets te doen is. Ook geeft dit het verhaal net een luchtiger tintje, en maakt het ook meer ‘Young Adult’!

Lijk je zelf op je hoofdkarakter, op Scarlett? Waarom wel of niet?
Dat is een moeilijke! Ik denk dat ik net als Scarlett eerder teruggetrokken ben, maar daar blijft het dan ook bij. Een Franse achtergrond heb ik niet, en een model ben ik al helemaal niet, haha!

Je schrijft over de jongens van 5 Seconds of Summer. Denk je dat ze in het echt ook een beetje zijn zoals je ze hebt omschreven in het boek, of?
Ik heb de kans nooit gehad om de jongens in het echt te ontmoeten. Maar ik ben er vrij zeker van dat Calum niet zo in het echt is zoals hij in het boek wordt beschreven. In tegenstelling tot ‘Droomleven van een Fangirl’, zijn de jongens hier niet ‘beroemd’. En vond ik het dus ook best kunnen om hun karakters wat aan te passen voor net wat meer spanning tussen de personages én in het verhaal!

Hoe ben je eigenlijk bij hen terecht gekomen, als hoofdkarakters voor dit boek?
Ook dit klikte meteen! Ik zag Michael meteen als hoofdpersonage, en wist al gauw een rol te verzinnen voor de andere drie jongens. Als het om verhalen gaat, zijn Michael, Luke, Calum en Ashton al haast bekenden voor me. Hun personages lijken zichzelf te schrijven. Daarom zijn zij ook vaak mijn eerste keuze als ik nieuwe verhalen verzin.

Welke van de karakters in het verhaal spreekt je het meeste aan? Welke vond je het leukst om te schrijven? En waarom?
Ik kan oprecht zeggen dat ik geen favoriet heb. Elk personage paste in één groot geheel, een geheel dat ik erg graag heb geschreven. Ze kwamen haast tot leven in mijn hoofd. Ook hebben de personages door het boek heen best een verandering doorgemaakt, wat het ook voor mij leuk maakte om door te blijven schrijven.

Welk karakter vond je het lastigst om over te schrijven?
Scarlett’s moeder, haha! Zij komt namelijk uit Frankrijk, en communiceert vaak in het Frans met haar dochter. En dat was nu net niet mijn beste vak op school… 

Welk karakter zou je zelf wel willen zijn? En waarom?
Scarlett, natuurlijk! Als schrijfster wil je vaak je hoofdpersonage zijn, geloof ik. Het verhaal dat je schrijft is en blijft iets wat je stiekem ook graag wilt. Al zijn hier natuurlijk ook heel wat uitzonderingen in. 

Hoe zou je je verhaal in 3 woorden omschrijven?
Fleurig, Frans en Fauna! Haha! En misschien ook nog ergens ‘feelings’. 

Hoe ben je ooit begonnen met het schrijven van fanfictie?
Het is begonnen bij het schrijven van RPG’s over Justin Bieber, de eerste artiest waar ik een echt grote fan van was - en nog steeds ben! Dit is dan over tijd gegroeid naar One Direction, en dan naar 5 Seconds of Summer.

Wat vind je het allerleukste aan fanfictie, als genre?
Fanfictie is zo’n breed genre! Je hebt romantiek, Sci-fi, fantasy, en ga zo maar door. Voor fanfictie zijn er geen regels. Je kan een verhaal schrijven over je favoriete band op Hogwarts, of juist Harry Potter in je favoriete band! Alles kan gewoon, en dat vind ik zo geweldig. Er is geen limiet aan je fantasie.

Ga je nog meer verhalen uitgeven? Zo ja, waar zal de volgende over gaan?
Hier kan ik nog geen duidelijk antwoord op geven, aangezien ik nog druk bezig ben met schrijven! Dit aan onder andere nog een derde verhaal, dat misschien zal worden uitgegeven.

Is er nog iets wat je tegen je fans wil zeggen, mensen die het boek gekocht hebben, mensen die het nog willen kopen?
Eerst en vooral moet ik gewoon mijn lezers van Quizlet bedanken. Hun reacties op ‘Flower’ hebben me steeds verder doen schrijven. Ik zal nooit vergeten hoe hard ze me hebben gesteund, en hoe ze me nu nog steeds steunen. Ook bedankt aan iedereen die het boek heeft gekocht / wil kopen! Ik, en ook de schattige katjes van DreamCATchers, bedanken jullie!

Waarom moet iemand Vergeet-Me-Niet echt lezen?
Het is het perfecte verhaal om bij weg te dromen, en niet alleen voor fans van 5 Seconds of Summer. En ook voor degenen die ‘Droomleven van een Fangirl’ hebben gelezen, hen staat nog een leuke verrassing te wachten!Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.