Winkelmandje 0

Persbericht: 'Achttien' is nu uit!

#Achttien Anna Beyens Fanflicks Milestone Persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 28 januari 2018

Anna Beyens, afkomstig uit het Belgische Oeselgem, is pas veertien jaar oud. Toch brengt zij deze week al haar debuutboek uit. Deze titel, Achttien, is een heerlijk vlotte wegdromer voor tieners, met een hoofdrol voor YouTube idool Rayan, oftewel UnaGize. Zelf omschrijft Anna het boek als ‘romantisch, cliché, en YouTube’. Treffender had deze omschrijving niet kunnen zijn.

Aimée heeft het niet bepaald gemakkelijk in haar leven. Als ze dan ook nog haar vriendje Nick in bed aantreft met een ander, is voor haar de maat vol. Ze stapt op de eerste de beste trein, en komt terecht in Mechelen. Daar besluit ze haar eerste nacht op een bankje in het park door te brengen. Halverwege die nacht neemt er een jongen naast haar plaats, die haar weigert alleen te laten - en haar onderdak aanbiedt. Dit blijkt het begin van een geheel nieuw leven, gevuld met vlogs, YouTube-meetings en nieuwe vriendschappen.

Er komen wel romantische stukken in voor, maar het is zeker niet een typisch liefdesverhaal. Ja, het is af en toe nog wel heel cliché, maar dat maakt het juist goed,” aldus Beyens. Cliché of niet, de aantrekkingskracht van haar boek op lezers is onweerlegbaar. Al vanaf de eerste plaatsing op schrijvers-community Wattpad, inmiddels zo’n vier jaar geleden, zijn de lovende reacties niet van de lucht, met menig lezer bekennend een traantje weggepinkt te hebben.

Het is dan ook een gegarandeerde hit voor een jonge doelgroep; waarbij de hippe YouTube-wereld met al zijn vloggers gecombineerd wordt met het leven van een jong meisje, die te maken krijgt met herkenbare en iets minder herkenbare tegenslagen in het leven. Ondanks de ruimschoots aanwezige drama voelt het boek nooit zwaar op de hand en blijft het luchtig en fris, mede dankzij het met humor doordrenkte taalgebruik en de vrolijke, must-love karakters. 

Achttien is een nieuwe titel van Fanflicks, een uitgeverij die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fan fictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen. 

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek.

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. 

Achttien (Anna Beyens) is voor € 7,50 als paperback verkrijgbaar via www.fanflicks.nl. 

----------
Niet voor publicatie:
Anna Beyens is beschikbaar voor (e-mail) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties.

Voor meer informatie: Sharai Hoekema (pers@fanflicks.nl)  Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.