Winkelmandje 0

Persbericht: Debuut 'Verscheurd' van Anne Janssen

#Verscheurd Anne Janssen Fanflicks Milestone Persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 16 juli 2017

Onlangs heeft de Brabantse Anne Janssen (Volkel, 1997) haar debuutboek Verscheurd uitgegeven bij de Amsterdamse uitgeverij Fanflicks. Verscheurd volgt het tumultueuze leven van tieneridolen Laura Marano en Shawn Mendes - en verwerkt thema’s als jaloezie, wraak en liefde in een intrigerende, spannende Young Adult-roman.

Als product van het fanfictie-subgenre, waarbij bestaande beroemdheden de hoofdrol in een verhaal spelen, is ook dit boek losjes gebaseerd op helden van de tweens van deze wereld. De fascinatie met dergelijke verhalen is groeiende – waardoor dergelijke fanficties sterk groeien in populariteit.

De meeste tienermeiden zijn fan van iemand waar ze bijvoorbeeld een relatie mee zouden willen hebben, of gewoon over willen fantaseren. Fanfictie is dan die droomwereld waar je inzit, samen met die hoofdpersoon,zegt Janssen zelf over de aantrekkingskracht van dit genre.

Haar verhaal volgt de beginnende carrière van Laura, die het allemaal voor elkaar lijkt te hebben. Ze speelt de hoofdrol in een bekende en populaire tv-serie, werkt aan haar allereerste album, en woont in het heerlijke, zonovergoten Miami. Als ze van haar manager te horen krijgt dat het magazine Tigerbeat haar wil interviewen, lijkt dat dan ook niets ongewoons te zijn.

Dan hoort ze dat het interview niet alleen met haar is, maar ook met haar jeugdliefde Shawn Mendes, inmiddels een beroemde popster. Al snel blijkt dat de vonk die aanwezig was tussen de twee als twaalfjarigen er nog steeds is. Zal het de twee jonge geliefden lukken om hun weg naar elkaar terug te vinden, ondanks de hindernissen die dit met zich meebrengt? En welke rol speelt Jade, de rancuneuze ex-vriendin van Shawn, in dit alles – en hoe ver is zij bereid te gaan om Laura voorgoed uit haar leven te krijgen?

Verscheurd is een nieuwe titel van Fanflicks, een uitgeverij die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fan fictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen.

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek.

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. Daarnaast wordt met de aankoop van elk boek Stichting Make-A-Wish Nederland gesponsord, die 10% van de verkoopprijs van elk verhaal ontvangt. Op die manier laat Fanflicks niet alleen de wens van haar schrijvers, maar ook de wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomen.

Verscheurd (Anne Janssen) is voor € 7,50 als paperback verkrijgbaar via www.fanflicks.nl. 10% van de verkoopprijs gaat naar Stichting Make-A-Wish Nederland.

----- 

Niet voor publicatie:

Anne Janssen is beschikbaar voor (e-mail/telefonische) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties.

Voor meer informatie:
Sharai Hoekema (pers@fanflicks.nl)Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.