Winkelmandje 0

Persbericht: Vernieuwde uitgave 'Onzichtbaar op z'n Iers'

#OOZI Fanflicks Milestone Mira Noir Persbericht

PERSBERICHT 

Amsterdam, 29 januari 2017

Onzichtbaar op z'n Iers is het debuut van Mira Noir (pseudoniem) (1994). Zij ontdekte in 2011 de wereld van de fanficties, en begon te schrijven over één van haar favoriete boybands: One Direction. Ze schreef Onzichtbaar op z’n Iers op zeventienjarige leeftijd, waarin onder andere een zekere Ierse jongen uit deze band voorkomt.

Ik zal maar meteen bekennen dat ik een rare obsessie heb met fictieve personages en zelfverzonnen werelden - waardoor ik ook een voorliefde heb voor schrijven en lezen. In mijn vrije tijd verzamel ik graag boeken, kalk ik poppetjes neer in mijn schetsboeken en blader ik geschriften door om meer te weten komen over oude beschavingen,” zo omschrijft de rechtenstudente zichzelf.

Een belofte die waar werd gemaakt in haar debuut, die in 2015 uitkwam: Onzichtbaar op z’n Iers is een opmerkelijke young adult titel, waarin avontuur, drama, bovennatuurlijke werelden en romantiek elkaar in een razend tempo afwisselen.

Nu, twee jaar later, was het tijd voor een grondige herziening van dit verhaal - en de tweede, compleet herziene druk - van Onzichtbaar op z'n Iers laat zien hoe ver Noir gevorderd is als een schrijfster. Het verhaal is naar een volwassen wereld getild, met nog meer verassende plotwendingen en opmerkelijke gebeurtenissen dan dat in de oorspronkelijke versie al aanwezig waren!

Het verhaal vertelt over Sarah Hart, die bij het vallen van de eerste sneeuwvlokken van het jaar een wens doet. Ze verwacht nooit dat deze zal uitkomen; maar toch wordt ze de volgende dag wakker naast de enige echte Niall Horan, lid van boyband One Direction, die net als zij geen idee heeft hoe hij in haar kamer – en bed – is beland.

Al snel komen zowel Niall als Sarah erachter dat zelfs een onschuldige wens catastrofistische gevolgen kan hebben. Niet alleen is Niall onzichtbaar voor de rest van de wereld, waardoor er een enorm politieonderzoek loopt naar zijn vermissing, ook is er nog een kans dat hij in deze staat zijn leven verliest door mysterieuze mist-wezens.

Ondergedompeld in een bovennatuurlijke wereld waar ze nooit eerder vanaf geweten hebben, gaan ze met behulp van de schuwe Alex en Sarahs beste vrienden op zoek naar een manier om Niall weer zichtbaar te krijgen. Maar als blijkt dat hier een grote prijs aan hangt, is het nog maar de vraag of ze die kunnen betalen…

Onzichtbaar op z’n Iers was het eerste verhaal van Fanflicks, een jonge uitgeverij uit Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fanfictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen.

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek.

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. Daarnaast wordt met de aankoop van elk boek Stichting Make-A-Wish Nederland gesponsord, die 10% van de verkoopprijs van elk verhaal ontvangt. Op die manier laat Fanflicks niet alleen de wens van haar schrijvers, maar ook de wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomen.

Onzichtbaar op z’n Iers (Mira Noir) is voor € 7,50 als paperback of e-boek verkrijgbaar via www.fanflicks.nl. 10% van de verkoopprijs gaat naar Stichting Make-A-Wish Nederland.

----------
Niet voor publicatie:
Mira Noir is beschikbaar voor (e-mail/telefonische) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties.

Voor meer informatie: Sharai Hoekema (sharai@fanflicks.nl)Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.