Winkelmandje 0

Persbericht: Het debuutboek over B-Brave is uit!

#InDeNacht Celine Timmerman Fanflicks Milestone Persbericht Solange Litjes

PERSBERICHT 

Amsterdam, 18 april 2017 

Vandaag verschijnt het eerste - onofficiële – fanfictieboek over de Nederlandse boyband B-Brave! Dit boek is een must-have voor liefhebbers van Disneyland Parijs, B-Brave, of gewoon spannende verhalen in het algemeen. In De Nacht is een spannende Young-Adult titel, bomvol met avontuur, vriendschap en humor.

De schrijfster is Solange Litjes (Wijchen, 1997), die eind vorig jaar al haar debuutroman Lief Dagboek uitgaf: eveneens een fanfictie, maar dan met een hoofdrol voor een andere boyband – 5 Seconds of Summer. Bij het schrijven kreeg zij hulp van medeauteur Celine Timmerman ( xxx, 1996).

Litjes kwam op het idee voor dit verhaal na een weekendje met vrienden in het Parijse pretpark en na het zien van een aantal films, eentje waarin de jongens van B-Brave de hoofdrol speelden – ‘Fashion Chicks’.

Ik wilde ook al heel lang iets doen met het concept-idee van de film 'Honeyz', waarin twee meiden voor een schoolopdracht een nacht in warenhuis De Bijenkorf verblijven. Dit koppelde ik aan Disney en legde ik voor aan mede-auteur Celine Timmerman. Zij vond het meteen een leuk idee en van daaruit zijn we aan de slag gegaan,” aldus Solange Litjes over haar inspiratie voor dit verhaal.

En de samenvoeging van deze ideeën heeft tot een verhaal geleidt dat is gevuld met vier vriendinnen, drie vakantiedagen, twee pretparken en ontelbare prinsessen. Dit lijken goede ingrediënten voor een dromerig, gezellig verhaal, toch? En dat is het zeker ook! Dat is, totdat één hek, twee jongens, en ontelbare bewakers met honden het sprookje verstoren…

Aan het einde van hun eerste avond in Disneyland Parijs raken Indy en Merle gescheiden van hun vriendinnen. Vastbesloten om hen terug te vinden, negeren ze de waarschuwingen van het personeel dat het park gaat sluiten. Op het moment dat ze erachter komen dat hun vriendinnen al in de bus zitten, is het te laat. Ze staan voor een dicht hek - en zijn opgesloten in het park.

Dan verschijnen twee jongens aan de andere kant van het hek, die hen ervan overtuigen om geen hulp in te schakelen, maar samen met hen het nachtelijke park te ontdekken. Helaas houden ze daarbij geen rekening met de bewakers en hun honden, die overal rond lijken te lopen… Zal het ze lukken om het einde van de nacht te halen, zonder betrapt te worden? En wat als halverwege de avond blijkt dat de twee jongens in een bekende boyband zitten? 

In De Nacht is een nieuwe titel van Fanflicks, een uitgeverij uit Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fan fictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen.

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek.

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. Daarnaast wordt met de aankoop van elk boek Stichting Make-A-Wish Nederland gesponsord, die 10% van de verkoopprijs van elk verhaal ontvangt. Op die manier laat Fanflicks niet alleen de wens van haar schrijvers, maar ook de wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomen. 

In De Nacht (Solange Litjes & Celine Timmerman) is voor € 7,50 als paperback verkrijgbaar via www.fanflicks.nl. 10% van de verkoopprijs gaat naar Stichting Make-A-Wish Nederland.

-----

Niet voor publicatie: 

Solange Litjes is beschikbaar voor (e-mail/telefonische) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties.

Voor meer informatie:
Sharai Hoekema (pers@fanflicks.nl)Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.