Winkelmandje 0

Persbericht: Langverwacht vervolg op Anne van Driel's 'Superhelden' uit

#GewoonIk Anne van Driel Fanflicks Milestone Persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 16 april 2019

‘#TeamTom of #TeamMichael? Aaah, ik weet het niet meer! Ze zijn allebei super leuk!’ Voor de meeste personen zal bovenstaande quote van Wattpad gebruiker magicx-x vooral vraagtekens oproepen, maar wie bekend is met de wereld van Camille Martin zal het geen verrassing meer zijn.

Lezers maakten voor het eerst kennis met Camille in Superhelden, het langverwachte en veelgeprezen debuut van Anne van Driel (1998). De Brabantse studente ging vervolgens, na lang aandringen van haar online schare fans, verder met een vervolg. Met een prachtig moment eerder deze maand tot gevolg, waarbij een trotse Anne in het bijzijn van haar trouwste fans het eerste exemplaar van Gewoon Ik overhandigd kreeg.

Uiteindelijk, zo vertelt ze, was het nooit een kwestie van inleven in hoofdkarakter Camille en meebewegen met diens leven - gevuld met allerlei psychische problematiek die extra herkenbaar zal zijn voor de jongeren van vandaag de dag.

Ik wilde laten zien dat je altijd je eigen touwtjes in handen hebt. Zelfs als het niet goed gaat, kies jij hoe je toekomst eruit gaat zien. Waar ik in Superhelden mijn lezers kennis wilde laten maken met mentale gezondheid, wilde ik in deel twee uitleggen dat, als je je best doet en ervoor werkt, je altijd je eigen pad bepaalt. Daarnaast ben ik zelf ook gegroeid, de afgelopen jaren - en ben ik misschien zelfs met Camille meegegroeid. Ik denk dat, misschien zelfs onbewust, ik dat ook heb opgeschreven.

Gewoon Ik pakt de draad op waar Superhelden ophield. De toen 17-jarige Australische Camille valt na een reeks traumatische gebeurtenissen in een zwart gat. Hallucinaties en steeds verder gaande waanbeelden leiden er uiteindelijk toe dat ze naar de andere kant van de wereld wordt gestuurd. Ze wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek in Nederland.

Langzaam krabbelt ze weer overeind, geholpen door een trouwe groep nieuwe vrienden die ze hier maakt en een uitdagende nieuwe opleiding. Maar dan duiken er ineens een paar spoken uit haar vorige leven op, en blijkt dat er nog heel veel zaken onverwerkt zijn gebleven. Kan ze haar verleden van zich afschudden, of zal het haar opnieuw omlaag trekken? 

Gewoon Ik is een nieuwe titel van Fanflicks, een uitgeverij uit Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fan fictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen. 

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek.

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. 

Gewoon Ik (Anne van Driel) is voor € 8,00 als paperback verkrijgbaar via www.fanflicks.nl.

-----

Niet voor publicatie:

Anne van Driel is beschikbaar voor (e-mail/telefonische) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties.

Voor meer informatie:
Sharai Hoekema (pers@fanflicks.nl)  



Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.