Winkelmandje 0

Persbericht: 'Weet Je Nog?'

#WJN Fanflicks Milestone Persbericht Shana De Winter

PERSBERICHT

Amsterdam, 28 september 2016

Ooit begon ze als 14-jarige binnen het fanfictie genre met verhalen over The Jonas Brothers en Demi Lovato in Camp Rock, die nooit het levenslicht zullen zien – “niet voor uitgave vatbaar,” lacht Shana De Winter (1994) al zelf. Later, toen ze fan werd van boyband One Direction, zette deze passie door – die nu uitmondt in de uitgave van haar debuutboek Weet Je Nog?

Dit verhaal is ontstaan op de populaire schrijvers-community Wattpad, waar de lezers lovend zijn over dit verhaal én de schrijfster zelf. “Het is een perfecte mix van liefde, drama en echte toewijding van een fan. Alle kwaliteiten die een fanfictie zou moeten hebben,” aldus Wattpad gebruiker Lara. Shana kan zich hier goed in vinden:

“Het is geen typische fanfictie. Er zijn heel veel fanficties die op elkaar lijken, maar ik denk dat dit een verhaal is dat je niet zo heel vaak tegenkomt op internet. Zelfs als het geen fanfictie was, zou het nog steeds een leuk verhaal zijn.”

Een typische fanfictie kun je Weet Je Nog? dan ook absoluut niet noemen. Het verhaal neemt de lezer mee in de wereld van de Belgische Pixie Vervloet, een doodnormaal meisje die ondanks wat zware perioden in haar leven probeert zo goed mogelijk haar zaakjes voor elkaar te krijgen; hierin ondersteund door haar ietwat ongeduldige alleenstaande moeder en haar beste vriendin Lucy.

Al zijn het soms exact deze twee personen die haar leven een stuk lastiger maken. Zo begint haar moeder steeds maar weer over haar vervreemde vader, waar Pixie absoluut geen contact meer mee wil – en is Lucy ’s werelds grootste One Direction fan, die erop staat om naar hun concert in Londen te gaan. Het probleem? Een van de bandgenoten, Harry, staat óók op Pixies lijstje van personen met wie ze geen contact meer wil…

Weet Je Nog? is een nieuwe titel van Fanflicks, een jonge uitgeverij uit Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fan fictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen.

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek.

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. Daarnaast wordt met de aankoop van elk boek Stichting Make-A-Wish Nederland gesponsord, die 10% van de verkoopprijs van elk verhaal ontvangt. Op die manier laat Fanflicks niet alleen de wens van haar schrijvers, maar ook de wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomen.

Weet Je Nog? (Shana De Winter) is voor € 7,50 als paperback verkrijgbaar via www.fanflicks.nl. 10% van de verkoopprijs gaat naar Stichting Make-A-Wish Nederland.

----------
Niet voor publicatie:
Shana De Winter is beschikbaar voor (e-mail/telefonische) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties.

Voor meer informatie:
Sharai Hoekema (pers@fanflicks.nl)Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.