Winkelmandje 0

Persinformatie 'Derby'

#Derby Anne Schlaepfer Fanflicks Milestone Persbericht

PERSBERICHT

Amsterdam, 27 mei 2016

Na het immense succes van de Derby trilogie op Wattpad, is vandaag het eerste deel uit deze serie als boek bij fanfictie uitgeverij Fanflicks verschenen. Met deze serie, waarin oud-Ajacied Viktor Fischer en het nuchtere meisje Mila Veldkamp de hoofdrollen vervullen, wist schrijfster Anne Schlaepfer zich van voldoende aandacht voor haar voetbalverhalen te verzekeren. Ze heeft zelf wel een idee van waar dit succes vandaan komt:

Ik denk omdat het een niet zo standaard fanfictie verhaal is. Het is gewoon een fanfictie die niet zo afgezaagd is qua onderwerp; en ook voor niet-voetballiefhebbers is het gewoon een heel leuk verhaal, over een meisje die iedereen wel zou willen zijn, denk ik,” verklaart ze de populariteit van haar verhaal.

Afgezaagd is het verhaal inderdaad zeker niet: Derby, het eerste deel – met dezelfde naam als de complete serie – is een rap opgebouwd en vlot lopend verhaal, vol met herkenbare momenten en doordrongen van Annes kenmerkende humoristische schrijfstijl. Hoofdkarakter Mila Veldkamp zal de harten van de lezers weten te stelen door haar nuchtere, optimistische kijk op het leven – ondanks een aantal flinke tegenslagen op persoonlijk vlak, zoals een vervelende enkelblessure en een overspelig net-niet-vriendje.

Zeventienjarige Mila en haar familie – haar vader (een ex-profvoetballer), haar Italiaanse moeder en haar driftige broer Luca – wonen al haar hele leven naast de familie Fischer. Met name hun zoon Viktor is al zo lang als Mila zich kan herinneren een enorme plaaggeest: en ze kon dan ook niet gelukkiger zijn toen hij jaren geleden door Ajax werd gescout en verhuisde. Nu, als bijna volwassenen, komen ze elkaar weer tegen: en lijkt niets veranderd. Of toch? 

Derby is een nieuwe titel van Fanflicks, een jonge uitgeverij uit Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fan fictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen.

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek. 

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. Daarnaast wordt met de aankoop van elk boek Stichting Make-A-Wish Nederland gesponsord, die 10% van de verkoopprijs van elk verhaal ontvangt. Op die manier laat Fanflicks niet alleen de wens van haar schrijvers, maar ook de wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomen.

Derby (Anne Schlaepfer) is voor € 7,50 als paperback of e-boek verkrijgbaar via www.fanflicks.nl. 10% van de verkoopprijs gaat naar Stichting Make-A-Wish Nederland.

----------
Niet voor publicatie:
Anne Schlaepfer is beschikbaar voor (e-mail/telefonische) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties. 

Voor meer informatie:
Sharai Hoekema (sharai@fanflicks.nl)Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.