Winkelmandje 0

Persinformatie 'Lief Dagboek'

#LiefDagboek Fanflicks Milestone Persbericht Solange Litjes

PERSBERICHT

Amsterdam, 7 december 2016

Zo rond haar dertiende ontdekte Solange Litjes (Wijchen, 1997) de wereld van fanfictie – en begon ze verhalen op de schrijvers-community Quizlet te schrijven. In eerste instantie kwam dit door One Direction, waar ze een enorme fan van was; en waar ze dan ook meerdere jaren met veel plezier verhalen over gelezen én geschreven heeft. 

Enkele jaren daarna leerde ze de band 5 Seconds of Summer kennen, waar ze vanaf dat moment ook over begon te schrijven. En dit was niet zonder resultaat: haar debuutboek, Lief Dagboek, is een fanfictie over deze band, die de grote winnaar was bij de populaire Quizlet Awards in 2014.

Solange heeft drie geweldige awards gewonnen met haar verhaal, dus dat zegt wel wat over hoe goed ze schrijft. Ik ben sowieso heel erg fan van haar schrijfstijl!” zegt een van haar online volgers over Solanges 3 gewonnen awards, waaronder ‘Beste Fanfictieverhaal van 2014’.

De schrijfster zelf geeft daarbij aan dat het boek niet alleen interessant is om te lezen voor fans van het fanfictie-genre of de band 5 Seconds of Summer:

“Het is niet per se nodig om het te lezen in een 5SOS (5 Seconds of Summer, red.) setting, maar ook voor niet-fans is het erg leuk. Het is echt een wegdromer, om lekker mee te nemen op vakantie, en op het strand te liggen en lekker te lezen, en er niet bij na te denken...”

Haar boek is dan ook de perfecte wegdromer. Het verhaal gaat over de onzekere Allison – en de rest van haar chaotische familie en haar beste vriendin Chantal. Met de laatste houdt ze zich vooral bezig met het maken van keeks – korte filmpjes – waarmee ze een succes blijken te zijn op het internet. Op een dag worden ze opgemerkt door een van haar idolen, Luke Hemmings, van de band 5 Seconds of Summer. Tot haar ongeloof stuurt hij haar een bericht om te vragen of ze met hem af wil spreken.

Vanaf dat moment verandert haar leven in een wervelstorm van afspraakjes, concerten, paparazzi, tourbussen en social media mentions. Ze heeft geen idee hoe ze met deze plotselinge aandacht om moet gaan. Gaat ze het redden in deze wereld, of wint haar twijfel, die haar vertelt dat dit geen leven voor haar is?

Lief Dagboek is een nieuwe titel van Fanflicks, een uitgeverij uit Amsterdam die zich specialiseert in het uitgeven van fan fictie verhalen. Fan fictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die real world beroemdheden combineren met fictionele verhaallijnen. 

Fans die dergelijke verhalen schrijven, doen dit uit een passie voor zowel schrijven als hun idolen, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Fanflicks is fan van deze fans, en heeft het haar missie gemaakt om hun verhalen te verspreiden naar een groter publiek. 

Fanflicks wil met de winst die gemaakt wordt op de verhalen schrijvers nog meer ondersteunen: door hen gratis workshops, trainingen en lezingen aan te bieden. Daarnaast wordt met de aankoop van elk boek Stichting Make-A-Wish Nederland gesponsord, die 10% van de verkoopprijs van elk verhaal ontvangt. Op die manier laat Fanflicks niet alleen de wens van haar schrijvers, maar ook de wens van kinderen met een levensbedreigende ziekte uitkomen.

Lief Dagboek (Solange Litjes) is voor € 7,50 als paperback verkrijgbaar via www.fanflicks.nl. 10% van de verkoopprijs gaat naar Stichting Make-A-Wish Nederland.

----------
Niet voor publicatie:
Solange Litjes is beschikbaar voor (e-mail/telefonische) interviews. Ook kunnen wij op aanvraag boeken leveren voor recensies en/of weggeefacties.

Voor meer informatie:
Sharai Hoekema (pers@fanflicks.nl)Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Houd er rekening mee dat reacties eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze op de pagina verschijnen.