Winkelmandje 0

Goede doelen

10% van de verkoopprijs van onze boeken gaat naar goede doelen, die gekozen worden door de betreffende auteurs. Hiermee ondersteunen wij een breed scala aan maatschappelijke en sociale goede doelen!

Vooralsnog hebben de meeste schrijfsters gekozen voor Make-A-Wish Nederland, maar ook werken we inmiddels samen met DreamCATchers, het kattenadoptiecafé in Gent.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Fanflicks || DreamCATchers Gent

Het zal niet als een verrassing komen dat in de meeste van onze boeken ook huisdieren ene hoofdrol spelen. Met name katten zijn hierbij populair - en als katteneigenaars en -liefhebbers snappen wij dit ook volkomen! Daarom waren we direct enthousiast toen onze auteur Laurianne vol enthousiasme vertelde over dit kattencafé waar ze geweest is. Met als resultaat dat DreamCATchers Gent nu ook een van de goede doelen is die Fanflicks financieel ondersteunt.

Meer info over de werking van DreamCATchers, de katjes die er verblijven en de evenementen die ze organiseren, kan je vinden op hun website: www.wearedreamcatchers.be.

Door DreamCATchers:

"DreamCATchers is een katten adoptie café in hartje Gent. Je kan er naast een kat adopteren ook gezellig een koffie drinken tussen de poezen. Er zijn ontzettend veel katten die jaarlijks in het asiel wachten op een nieuwe thuis. Door enkele van hen in het café een plekje te geven, vinden ze hopelijk hun perfecte nieuwe gezin. 

Wanneer je een klik hebt met een van de katjes kan je hen adopteren, maar dat hoeft helemaal niet. Door jouw bezoek steun je DreamCATchers vzw en kunnen wij dus nog meer poezen helpen. Een kopje koffie met een klontje goed gevoel!

Daarnaast willen we vooral adoptie op een positieve manier in de kijker te zetten. 
Zo kan je de tijd nemen om het diertje te leren kennen en kan je zien of de kat wel bij jou past. De poezen die bij ons verblijven, komen vanuit het dierenasiel van Gent of vanuit de opvangorganisatie Kat Zoekt Thuis. 
Het zijn allemaal volwassen dieren die al langere tijd op zoek zijn naar hun droommandje. 
Naast de mogelijkheid om te adopteren en iets te drinken, hebben we ook een shop met – uiteraard – de kat als centraal thema. Je kan er leuke items vinden voor jouw fluffy vriend, maar ook aan de crazy cat ladies & men werd gedacht. Ook daarvan gaat de opbrengst volledig naar de werking van onze organisatie. Op die manier kan je een goed doel steunen en onmiddellijk zien waar je centjes aan besteed worden."

Fanflicks || Make-A-Wish Nederland

De missies van Fanflicks en Make-A-Wish komen in de breedste zin van het woord overeen, in dat we wensen laten uitkomen. Wij, vanuit Fanflicks, laten fans meedromen in de wereld van hun favoriete celebrity en alle wensen hierin uitkomen. Make-A-Wish laat de wensen uitkomen van levensbedreigend zieke kinderen.

Namens Make-A-Wish, bedankt voor het aanschaffen van onze verhalen en het steunen van hun doel. Wil je meer doen? Kijk dan hier op hun website voor de mogelijkheden! 

Door Make-A-Wish:

"Ieder kind wil kind zijn. Ook kinderen met een levensbedreigende ziekte. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Make-A-Wish Nederland haalt deze kinderen uit de zorgen en laat ze door het vervullen van hun liefste wens weer kind zijn in plaats van patiënt. Dit geeft niet alleen deze kinderen maar het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Om deze wensen te vervullen steunt Make-A-Wish Nederland op donateurs, vrijwilligers en fondsenwervende acties. Meer hulp betekent dat meer wensen in vervulling gaan.

Wat drijft Make-A-Wish Nederland, waarom moeten anderen meedoen?
Wij geloven dat ieder kind, kind wil zijn. Kinderen met een levensbedreigende ziekte hebben veelal een leven wat bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen. Bij deze kinderen krijgt vooral het ‘ziek zijn’ de aandacht. Door het ‘patiënt zijn’ wordt het ‘kind zijn’ en daarmee het geloof in de eigen kracht vaak onbewust door de omgeving beperkt. Wij geloven dat als je deze kinderen uit de zorgen haalt en laat ervaren hoe het is om weer kind te zijn, je hun eigen kracht aanwakkert. Je ze laat ervaren hoe sterk ze zijn. Zo geef je het kind maar ook het hele gezin kracht en energie voor de toekomst.

Hoe laat Make-A-Wish Nederland kinderen met een levensbedreigende ziekte weer kind zijn?
Make-A-Wish laat de allerliefste wens op een unieke manier in vervulling gaan en neemt alle zorgen uit handen. Achter elke wensvervulling staat een team van professionele vrijwilligers die zorgvuldig alle stappen in het proces begeleidt en volgt. Elke wensvervulling is 100% maatwerk en het uitgangspunt is altijd de fantasie van het kind zelf. Iedere wens wordt omgezet in een onvergetelijke ervaring die op korte én op lange termijn een enorm effect heeft. Niet alleen voor het kind maar ook voor het gezin.

Wat doet Make-A-Wish Nederland precies?
Make-A-Wish Nederland bestaat al sinds 1989 en vervult ruim 500 wensen per jaar, meer dan één per dag. Naast veel tijd en aandacht is er ook geld nodig om deze wensen te vervullen. Wekelijks komen er vele aanmeldingen bij. Ook deze ernstig zieke kinderen verdienen het de ervaring van hun leven te krijgen. Hoe meer geld er binnenkomt, hoe meer wensen er vervuld kunnen worden. Laten we er met z’n allen voor zorgen dat ook de nieuw aangemelde wensen uitkomen. Make-A-Wish Nederland krijgt geen subsidie van de overheid en is dus geheel afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. Word ook deel van de groeiende groep mensen die het kinderen met een levensbedreigende ziekte gunt weer te kind zijn."