Winkelmandje 0

Over ons

Wie we zijn

Fanflicks is een jonge Nederlandse uitgeverij van fanfictie- en afgeleide werken. Fanfictie is een relatief nieuwe stroming in de hedendaagse literatuur, bestaande uit unieke verhalen die 'echte' real-world beroemdheden combineren met voornamelijk fictionele verhaallijnen. Op deze manier kunnen bewonderaars van onder andere artiesten, bands, acteurs, sporters, en modellen een geheel nieuw niveau van verbeelding ervaren.

Afgeleide werken omvatten alle verhalen die gebaseerd op of geïnspireerd door een ander werk zijn. Dit kan werk van andere schrijvers zijn, tv-series, films, of andere popcultuur-fenomenen. Van een hedendaagse versie van Shakespeare tot aan jouw tovenaars- of vampiercreatie: het valt allemaal onder afgeleide werken.

Onze publicaties omvatten onweerstaanbare verhalen die gemaakt zijn door enthousiaste fans. Fans die deze verhalen gemaakt hebben vanuit een passie voor zowel schrijven als hun interesses, met geen enkel ander belang dan het delen van hun fantasieën voor het plezier van verwante zielen. Wij zijn fans van deze fans, en steunen ze waar we kunnen. We helpen ze om deze verhalen te verspreiden naar een groter publiek. We helpen ze in het creatieve proces, door een keur aan gratis workshops aan te bieden voor zowel professionele als hobby schrijvers, en geven ze het gereedschap en de ruimte om uit te blinken.

Waarom we het doen

Enkele jaren geleden, was onze oprichtster zelf een gretige consument van fanfictie. Terwijl ze het internet afspeurde naar nieuwe verhalen over haar idolen en interesses, kwam het idee boven: de beperking van het niet hebben van een fysiek exemplaar van het verhaal, gecombineerd met beperkte internetverbindingen tijdens het reizen, leidde tot het idee om de beste verhalen professioneel uit te geven. Het concept van Fanflicks was geboren!

Het is onze missie om werken, geschreven door echte fans, verder te delen met een veel grotere groep fans. Alles wat we doen is vanuit de fan - voor de fan; van waaruit we constant teruggeven en schenken - en op deze manier een positieve bijdrage leveren aan zowel individuen als de maatschappij. We respecteren de rechten van de echte helden van dit verhaal: onze auteurs. 

Nieuwe verhalen worden geregeld onder onze aandacht gebracht, we zoeken zelf het internet af op zoek naar nieuw talent, en ambitieuze schrijvers hebben de mogelijkheid om hun verhalen rechtstreeks naar onze redactie te sturen voor hun eerlijke feedback en kritieken. Zodra we een verhaal tegenkomen met grote potentie, en een overeenkomst bereiken om het proces van uitgave in te gaan, helpen we de auteur met royale rechtenbescherming en royalties.

Hoe we werken

Voor elke publicatie die verkocht wordt, ontvangt de auteur zelf uiteraard ook een percentage. De winst die overblijft wordt terug geïnvesteerd in de ontwikkeling en het onderwijs van ambitieuze schrijvers, door gratis workshops door het hele land op te zetten; en studiebeurzen ter beschikking te stellen voor nieuw en aanstormend talent.

Wij zijn op geen enkele wijze geaffilieerd met de bekendheden of werken genoemd in de boeken; noch ondersteunen of promoten wij op welke wijze dan ook de goederen, services, werken of personen die genoemd worden in onze boeken en/of waar onze boeken op gebaseerd zijn. Al onze publicaties zijn puur fictie, wat inhoudt dat geen van de gebeurtenissen of verhaallijnen op wat voor manier dan ook op de waarheid berusten, noch hebben ze of zullen ze ooit plaatsvinden. Wij willen op geen enkele manier inbreuk doen op de rechten, reputatie of privacy van personen, franchises of merken, maar slechts hun fans de middelen geven om deze unieke vorm van artistieke erkenning te beoefenen; en op deze manier hun fan communities te vergroten en verrijken.